Wednesday, December 30, 2009

Masa aku dan famili bersama Pizza !




Tak ada nak cakap panjang , cukup foto2 familiku pekena pizza di Fratini Pizza malam tadi ! we have some FUN ...

Wednesday, December 23, 2009




Alhamdulillah , kerana kurniaan Allah SWT aku masih lagi mampu meneruskan kehidupan pada tanggal 24 Disember ini ... Bulan di mana banyak keraian , sanak saudara , rakan taulan membuat majlis ...Tak kira majlis perkahwinan , pertunangan even majlis Berkhatan . Boleh dikatakan jadual hujung minggu aku ini agak pack , esok majlis pernikahan bekas rakan sekerja , Hamzah Borhan dan tunangan nya Haslina Jack ... Tahniah , semoga hubungan kekal bahagia ke anak cucu dan dimurahkan rezeki ... Maaf kiranya sebab aku  tak mampu menghadiri majlis resepsi anda berdua pada lusanya sebab yang tidak dapat aku elakkan .. 

So esok juga hari Krismas , sebahagian daripada keluarga besar aku masih menyambut perayaan ini ( sebab faktor 1Malaysia lah agaknya ni) jadi kegembiraan mereka ini juga aku turut kongsi bersama , dan rasanya mood keraian ini berterusan hingga ke permulaan tahun baru 2010  ... Agak nya azam tahun ini sudah tercapai kah ? aku pun tidak pasti tapi syukurlah sebab tiada musibah atau bencana berlaku atas diriku , isteri , anak dan keluarga ... Semoga hidup ini terus mendapat keberkatan dari Allah SWT .

Akhir sekali , Selamat Hari Krismas kepada keluarga Besar Util bin Ula , rakan-rakan yang beragama Kristian .. Semoga kita terus harmoni walaupun berbeza pegangan agama ... Merry Xmas !

Tuesday, December 15, 2009

Cantona explains .... The Collar !




Cantona’s trademark in his time with United was of course the lifted collar, a fashion tip copied by little lads all over the city on school playgrounds. Rumours circulated it was because he had a Leeds United tattoo on his neck but the reason was much more simple than that.

“That was not a gimmick,” he said. “I put my shirt on. It was a cold day. The collar stayed up so I kept it like that. We won so it became a habit to play with my collar up.”

Thursday, December 10, 2009

Trailer Sherlock Holmes HD

Dalam posting aku yang lalu aku dah gembar gemburkan hero klasik pujaan aku di mana adaptasi ke filem terbarunya (sebab bukan hanya satu filem yang berkenaan dengan Sherlock Holmes) akan ditayangkan pada 25 Disember 2009 ni . Kali ini kita layan trailer ... sure best tak ingat !



Best kan ?

Jom layan lagu


Dua tiga hari ini aku sibuk layan lagu terbaru Anang 'Separuh Jiwaku Pergi' , sejak aku menonton live TV Konsert JOMHEBOH di Kuala Lumpur tempoh hari . Best lagu ni , sebab kata-kata dalam lagunya adalah luahan hati yang tulus . Tak perlu nak kata panjang , kalau nak dengar download ajerlah kat link ni , then macam tagline Fara Fauzana dalam Melodi , LAYANNNNN ...

http://www.4shared.com/file/133749469/c1fbc721/Anang_-_Separuh_Jiwaku_Pergi.html?s=1

Monday, December 7, 2009

Mood menonton wayang ku dah datang .

Aku lepas kuar lunch , perut kenyang , mata mengantuk ..... rasa takdak mood sangat nak buat kerja , aku berkira kira nak buat tengok movie , belek belek newspaper hanya cerita The Twilight Saga : New Moon sahaja cerita yang kira orait ditayangkan di pawagam Miri sekarang . Malangnya aku tak bukan seorang yang terlalu interested dengan sekuel  Twilight ni , walaupun aku akui aku pernah menonton ... atas desakan isteri yang mengajak menemankan dia menonton movie ni di STARMovie last week .




 Poster The Storm Warrior
 


Sebenarnya aku target nak menonton movie kantonis , The Storm Warrior hasil lakonan Ekin Cheng , Aaron Kwok dan Simon Lam . Adaptasi dari komik Fung Wan (Storm Rider/Pedang Setiawan) yang memang aku follow dari zaman aku belajar di ITM dulu . Ini adalah sekuel kepada The Storm Rider yang keluar di layar perak pada 1999 , perlu aku ingatkan bahawa adaptasi komik ini juga dibuat dalam TV series terbitan syarikat China . Watak Cloud , Wind dan Tanpa Nama adalah hero pujaan student-student ITM zaman dahulu hinggakan habis duit loan buat collection komik heheheheheh ...




Poster Sherlock Holmes


Satu lagi movie yang aku tunggu adalah hasil tangan Guy Ritchie (Alaaa ex hubby Madonna), Sherlock Holmes .watak lagenda British , Seorang penyiasat terkenal yang menggunakan cara yang tidak konvensional dalam melakukan penyiasatan nya . Watak ciptaaa Sir Arthur Conan Doyle yang dipegang oleh Robert Downey JR dan Jude Law sebagai orang kanan nya , Watson ini memang banyak mempengaruhi pengkayaan bahasa inggeris aku sebab kerana novel Sherlock Holmes inilah aku sanggup baca walaupun bahasa inggerisnya wallahualam ... Pekat dan so pure ! , Sherlock Holmes ni walaupun wataknya fiksional semata-mata namun terdapat Jalan Baker Street di Portsmouth di mana galeri sherlock Holmes wujud untuk peminat setianya .  


Dan aku harap jangan lah kedua-dua movie ni menghampakan kerana aku dah follow ceta ni sejak dulu lagi . Aku tahu serba sedikit jalan cerita asal so kalau aku dapati jalan cerita movie ni jauh menyeleweng aku akan benar-benar kecewa .

Monday, November 30, 2009

Aku ada geng baru ..



Hari ini aku ada staff baru , berbangsa cina . Aku hanya mampu bersyukur kerana dengan ada nya mamat ni aku punya beban kerja kira sedikit sebanyak kurang berbanding dahulu . Jadi buat masa ni aku jadi fasilitator tak bertauliah untuk mengajar staff baru ni , walaupun aku tak pasti sejauh mana dia dapat faham apa yang aku cuba ajarkan , LANTAK KAU LAH LABU .

Sekarang bumi Miri dibasahi titisan hujan , rahmat bagi sesetengah orang tetapi bagi company tempat aku bekerja yang mengharapkan cuaca elok , ini satu khabar yang kurang menggembirakan ... Jumlah kereta yang keluar masuk agak menurun , which mean no business , no business mean takdak untung , aku tak kisah sebab kerja aku aku buat , lagipun bila untung golongan atasan yang makan komisen besar , siap ada payment untuk Director Fee .. cisss , yang bersengkang kudrat dan kena maki hamun adalah kami orang bawahan ... Jangan lah nak cerita nak naik kan gaji , PC pejabat pun belum terganti .

Aku tak nak mengadu lebih , aku bukan lah anak manja yang kena pujuk hari-hari .. Cuma aku harap Disember ini akan lebih memberikan rezeki , aku tetap gembira untuk terus berkhidmat , manalah tahu kesetiaan ini akan terbalas dengan insentif dan bonus yang kaw-kaw dari bos aku .. manalah tahu jika dia terbaca blog ini kan . Ahaks ahaks ahaks .....

Gabriel Obertan vs Besiktas .



Aku adalah peminat baru Gabriel Obertan . Orang nya low profile tapi tinggi mcm galah panjang , skil ada lebih kurang macam Affendi Julaihi .. Dalam game ni walaupun kalah THE SUN kasi rating yang tinggi pada Obertan . Aku harap karektor macam ni lebih diberi peluang untuk main game yang high profile barulah boleh improve dan jadi yang TERBAEK JO !

Wednesday, November 25, 2009



Salam Aidiladha kepada pengunjung blog aku , Mohazytalk , Kerangeleber , Akane sakura , Jai Jee 
dan pengunjung lain-lain yang turut menganut agama Islam , Semoga amal kita terus diberkati Allah SWT

Hari Raya Aidil Adha



Hari Raya Aidiladha atau Hari Raya Haji merupakan perayaan yang dirayakan di seluruh dunia. Ia adalah perayaan terbesar di dalam Islam selain Aidilfitri yang disambut pada setiap 1 Syawal. Aidiladha disambut pada hari ke sepuluh, sebelas, dua belas dan tiga belas bulan Zulhijjah setiap tahun. Bermula dengan Takbir Aidiladha pada malam 10 Zulhijjah, diikuti dengan solat sunat Aidiladha serta khutbah Aidiladha di pagi 10 Zulhijjah, sambutan diikuti dengan ibadah korban yang boleh dilakukan samada pada 10 atau 11 atau 12 atau siang 13 Zulhijjah.
Aidiladha adalah perayaan yang istimewa kerana ia merupakan hari untuk umat Islam memperingati kisah pengorbanan Nabi Ibrahim dalam menunaikan perintah Allah dan ke-sabaran anaknya Nabi Ismail dalam memenuhi perintah Allah s.w.t.
Selain itu, salah satu keistimewaan Aidiladha dan Hari Tasyrik ialah ibadat korban. Ibadat korban ini hanya boleh dilakukan dalam empat hari iaitu bermula waktu selepas khatib menyampaikan khutbah Aidiladha sehingga sebelum tenggelam matahari pada hari ke-13 Zulhijah.
Dari segi bahasa, korban bermaksud dekat, manakala dari segi istilah ia bermaksud menjalankan perintah agama atau taat kepada perintah Allah kerana ingin mendekatkan diri kepada-Nya.
Hari Raya Korban jatuh pada hari kesepuluh pada bulan Zulhijjah, bulan terakhir pada kalender Hijrah Islam. 10 Zulhijjah merupakan tarikh penting dalam sejarah Islam di mana Nabi Adam dan isterinya Hawa dikeluarkan dari syurga dan diturunkan ke bumi sebelum berjumpa di padang Arafah, di luar bandar Mekah.
Pada hari raya, orang Islam disunatkan mengenakan pakaian yang paling cantik, paling bersih, dan juga mengenakan wangi-wangian. Pada pagi hari raya korban, umat Islam akan mengerjakan sembahyang sunat Hari Raya sebanyak 2 rakaat akan diadakan pada sebelah pagi, biasanya agak awal sedikit Hari Raya Aidil Fitri.
Selain itu, salah satu keistimewaan Aidiladha dan Hari Tasyrik ialah ibadat korban. Ibadat korban ini hanya boleh dilakukan dalam empat hari iaitu bermula waktu selepas khatib menyampaikan khutbah Aidiladha sehingga sebelum tenggelam matahari pada hari ke-13 Zulhijah.
Selepas bersembahyang, upacara korban akan dimulakan. Lembu, kambing, dan biri-biri yang dikorbankan akan disembelih secara beramai-ramai di kawasan masjid sebelum dibahagi-bahagikan kepada orang ramai terutamanya kepada golongan fakir miskin.
Hari Raya Aidiladha disambut ketika umat Islam membuat penziarahan ke Mekah, mengunjung Kaabah dan melakukan korban sembelihan. Al-Quran tidak menyatakan, tetapi umat Islam memegang bahawa perayaan korban ini memperingati kesanggupan Nabi Ibrahim untuk menyerahkan anaknya sebagai korban kepada Tuhan.
Selepas sembahyang, sekali lagi umat Islam akan berbondong-bondong melawati perkuburan orang yang disayangi. Semua orang akan memakai pakaian baru dan selepas itu yang muda akan memohon kemaafan daripada yang tua. Selepas itu semua orang akan menjamah pelbagai juadah yang disediakan sebelum ziarah dan menziarahi sesama mereka.

Kalau gigi sudah berkarat


Gunakan tanpa was was , berus besi buatan jepun ni , pasti bersih hingga ke dasar . Di jamin oleh firma kesihatan Uganda

Nasi lalapan Restoren Cahaya Taufik


Hobi hujung bulan , lepak pekena nasi lalapan , perghhh

Tuesday, November 24, 2009

Manchester United top 10 players for the past 15 years

Since 1994, a plethora of players have called The Cliff, Carrington and Old Trafford home. In this time Manchester United have won an abundance of silverware including 2 European Cups, 10 Premier League Trophies and 4 FA Cups, not a bad haul by anybody’s standards!

Sir Alex Ferguson is rightly accredited with this success but a number of players must also be mentioned for helping to turn Manchester United into the worldwide footballing power that it is today.

Picking the top 10 Manchester United players from the past 15 years is no easy feat and it would be possible to make two or even three lists with the kind of names that won’t be included. There are even players in the current squad that will be staking a claim for a position 15 years from now, but at this current moment, I present to you my top ten Manchester United players from the past 15 years in no specific order.
Roy Keane

Appearances: 480

Goals: 51

Debut: 7 Aug 1993 v Arsenal (N) Charity Shield

On the 21st April 1999, Roy Keane produced the kind of performance that embodied the man he was. 2-0 down to Juventus after 11 minutes in the second leg of the Champions League semi final , it appeared United were dead and buried. But Roy Keane saw it differently. He began to boss the midfield, dominating Zinedine Zidane and Edgar Davids and dragged United back into the game.

Leading the charge, Keane scored United’s opening goal as the Reds went on to win 3-2 and eventually the Champions League. It did not matter to Keane that he had picked up a yellow card and was ruled out of the final, he always gave 100%. Once asked where his fierce will to win came from, Keane simply replied, “It’s fear. I have a big fear of failure”, and because of this attitude at the end of his 12 year tenure with the club, Keane stands as the most successful skipper Man Utd have ever had.

Peter Schmeichel

Appearances: 398

Goals: 1

Debut: 17 Aug 1991 v Notts County (H)

One of Sir Alex Ferguson’s greatest purchases, Schmeichel joined United as a relative unknown from Brondby for £530,000, a fee Ferguson would later describe as “the bargain of the century”.

His imposing frame inspired confidence in his defenders and fear in opposing strikers. One of the finest goalkeepers to play the game, his save against Newcastle in November 1996 was voted the best in the first decade of the Premier League and capped a wonderful individual display that day.

In his final season with Manchester United, the team did the treble with him playing an integral part, saving a Dennis Bergkamp penalty in the FA Cup semi final, sending the game into extra time where Ryan Giggs scored that goal, as well as captaining the team for the Champions League final in Roy Keane’s absence.

The 2-1 victory over Bayern Munich brought down the curtain on an illustrious career at Old Trafford.

Ryan Giggs

Appearances: 815

Goals: 150

Debut: 02 Mar 1991 v Everton (H) League

A true United legend whose contribution to not only the team Manchester United but also the club cannot be put into words.

Currently holding the record for most appearances in a United shirt, Giggs has played and scored in every Premier League season and has 11 Premier League trophies to go with that. His longevity is perhaps his greatest attribute as even in the twilight of his career he is still a monumental player winning the PFA Player of the Year in 2009, having won the PFA Young Player of the Year in 1992 and 1993. Even this season he is rolling back the years with numerous important performances notably in the thrilling 4-3 victory over Man City in September.

Gary Pallister once remarked that United defenders “got twisted blood trying to mark him in training” and the world was treated first hand to what he meant when Giggs scored a superb solo effort against Arsenal in the 1999 FA Cup semi final replay. Picking up the ball in his own half after intercepting a Patrick Vieira pass, Giggs danced through the Arsenal team before smashing the ball past David Seaman for what is often regarded as one of United’s finest goals ever.

Ryan Giggs is a true gentleman of the game and a credit to his club, his spot on the list was a certainty with his list of trophies backing this up.

George Best once quipped, “One day they might say, I was another Ryan
Giggs.” Unfortunately George, there will never be another Giggs.

Paul Scholes

Appearances: 614

Goals: 143

Debut: 21 Sep 1994 v Port Vale (A)

Lacking the glamour of his counterparts, Paul Scholes definitely was not left wanting in terms of ability. To put it simply the diminutive ginger player is a footballing genius. His passing is sublime, he makes thoughtful and dangerous runs and when on form his striking of the ball is amongst the best in the world with wonder goals against Aston Villa in 06/07 and Bradford in 99/00 and perhaps the most important, against Barcelona in the 2008 Champions League semi final.

Having missed the 1999 final after being suspended in the semi final against Juventus, it was only fitting that it was Scholes who scored the goal that took United back to the most important game in European club football with a wonderfully struck right footed shot that curled away from Victor Valdes, into the top corner.

Paul Scholes is a player that many not grab the headlines but anyone in the know will recognise he is a stand out player of his generation and when asked about him the plaudits flood in, with World Cup winning manager Marcelo Lippi saying, “Paul Scholes would have been one of my first choices for putting together a great team – that goes to show how highly I have always rated him. Scholes is a player I have always liked, because he combines great talent and technical ability with mobility, determination and a superb shot. He is an all-round midfielder who possesses character and quality in abundance. In my opinion, he’s been one of the most important players for United under Sir Alex.”

Eric Cantona

Appearances: 185

Goals: 82

Debut: 6 Dec 1992 v Manchester City (H)

‘King Eric’ was born to play for Manchester United. Oozing swagger, the French man’s four and a half seasons at United produced the kind of moments that could not have been penned by the best author, as the talismanic French man became the final piece to United’s championship puzzle and was voted Man United’s player of the century.

Despite making his debut in December, his 9 goals in his first season helped fire United to the inaugural Premiership title, the first of four with the club only missing out on a fifth, narrowly, to Kenny Dalglish’s Blackburn in 1995.

The enigmatic Cantona had many memorable moments during his United career, scoring the equaliser against Liverpool on his return to the team after serving a 9 month ban for an altercation with a fan, scoring the winning goal in the 1996 FA Cup final again against Liverpool and lifting the trophy as captain but if one moment could embody the technique, swagger and self assurance of Cantona it came in a single goal against Sunderland in 1996.

He surged forward playing a one two with Brian McClair before deftly chipping the stranded keeper. The goal was sumptuous, the celebration was even more so as he merely looked around, with his collar up in trademark style and took in the cheers and applause of the Old Trafford faithful.

Long live the King!

Cristiano Ronaldo

Appearances: 244

Goals: 118

Debut: 16 Aug 2003 v Bolton (H)

In his 6 year stay with Manchester United, Cristiano Ronaldo showed what happens when potential is achieved. He went from talented winger to the best player in the world, a fact not lost on Real Madrid who paid £80m to make him the most expensive player ever.

It is hard to think of words that have not already been used to describe the Portuguese man as his talents undoubtedly contributed to Man Utd’s success in the latter half of this decade.

Already on the club’s radar it was after Ronaldo had given United a torrid time in a friendly against Sporting Lisbon that Giggs and co prompted Sir Alex to splash £12.4m to bring the 18 year old to Old Trafford.

In an era of inflated transfer fees, it appears that Fergie snagged himself a bargain as Ronaldo would go onto become the first European player of the year at the club since the 60s and the first World player of the year at the club ever.

The pinnacle of his 6 years at the club came in the 2007/2008 season where he scored an astonishing 42 goals, won the Premiership, European Cup and smashed a 40 year old record set by George Best for the most goals scored by a midfielder in a season (Best had 32, Ronaldo ended the season with 42).

On the day he left Old Trafford, Sir Alex Ferguson paid him the highest compliment stating, “Cristiano has been a marvellous player for Manchester United. His contribution has been a major factor in the club’s success in that time and his talent, his ability to entertain and his infectious personality have enthralled fans the world over.”

Ronaldo could be one of the most gifted players to have called Old Trafford home and the fact he left at the tender age of 24 is a sticking point with some fans but in his 6 years of service in Fergie’s Red Army he enthralled all and left Old Trafford singing ‘Viva Ronaldo’.

Steve Bruce

Appearances: 414

Goals: 51

Debut: 19 Dec 1987 v Portsmouth (A)

Signed in 1987 for £825,000, Steve Bruce along with Gary Pallister proved to be the solid foundation on which Manchester United’s dominance of the modern game was built. The tough Geordie, characterised by his wonky broken nose, never gave opposing strikers an inch and was never afraid to put himself in harm’s way to stop an opponent.

Bruce also had an ace up his sleeve, in that for a defender he was quite a prolific goal scorer. In the 1990/91 season he chipped in with 19 goals and the two late towering headers he scored against Sheffield Wednesday in 1993 are generally seen as the goals that the tipped the title race in United’s favour as they went on to win the inaugural Premiership trophy. His time at United was a decorated one and he also captained the team in Bryan Robson’s injury enforced absence.

Denis Irwin

Appearances: 529

Goals: 33

Debut: 25 Aug 1990 v Coventry City (H)

The ever reliable Irish man was a constant fixture in the United team for over a decade making the left back position his and even well into his thirties he was preferred ahead of the younger Phil Neville.

As well left back he could play just as well at right back and was an adept penalty and free kick taker notching himself a few goals whilst on defensive duty.

Irwin is United’s second most decorated player with 13 winner’s medals yet despite this, the importance of the role he played at the club is always massively under rated. Fittingly in his tenth year he was made skipper for the final game and lifted the trophy after the final home game with Derby.

David Beckham

Appearances: 394

Goals: 85

Debut: 23 Sept 1992 v Brighton (A)

David Beckham’s rise to prominence in the Manchester United team was matched only by his rise to prominence in the media. As hard as he worked, the ensuing stardom was definitely deserved as he went on to become world football’s biggest name.

He would work tirelessly on set piece delivery staying late after training and eventually became one of the most feared dead ball strikers in Europe with Sir Alex Ferguson acknowledging this, “David Beckham is Britain’s finest striker of a football not because of God-given talent but because he practises with a relentless application that the vast majority of less gifted players wouldn’t contemplate.”

His on field relationship with Ruud Van Nistelrooy yielded great results for the team as Van Nistelrooy would go on to become one of the most feared strikers in Europe. Like Best, Robson and Cantona before him, it seems like Beckham was perfect fit for the number 7 shirt but like the number 7 that followed him, Beckham would depart for the Bernabeau.

But only after cementing his place in Manchester United history.

Wayne Rooney

Appearances: 251

Goals: 105

Debut: 28 Sept 2004 v Fenerbahce (H)

Despite being born in Liverpool, Wayne Rooney is undoubtedly a fan favourite at Manchester United. One of the most naturally talented players England has ever produced. ‘Wazza’ as he is affectionately known by team mates and fans alike has continually grown into the role of a Man Utd player after joining from Everton in 2004 at the tender age of 18.

He missed the start of the season through injury but announced his arrival at the club with a memorable hat trick against Fenerbahce in the Champions League and has been on the rise ever since with memorable goals and performances.

Rooney was presented with United’s coveted number 10 shirt (worn by the great Denis Law) at the start of the 07-08 season and duly rose to the occasion netting 18 goals despite his season being ruined by injury.

Rooney always gives 100% and the fact he learned his trade on the streets of the tough Croxteth area of Liverpool shines through his game as his power, aggression and passion serve him well, something not lost on Sir Alex who stated, “He demonstrates great hunger and desire all the time. Without doubt, he is the best 21-year-old I have ever had.”

Although a striker, his self less attitude towards his role in the team has seen him played out of position to accommodate others yet he does not complain, rather he goes about trying to make himself the best in that position also. He once famously offered to play in defence when United were suffering an injury crisis and although Sir Alex said no, it just goes to show the kind of player Wayne Rooney is.

Rooney despite having been at United and having achieved so much is still only 24 and to the pleasure of United fans everywhere, has many more years ahead of him.


As you may notice, greats such as Gary Neville, a true United man and servant of the club and Jaap Stam, a pillar at the centre of United’s treble winning defence were left out, as well as ‘Captain Marvel’ Bryan Robson who could easily go down as the best United player from that era but left United at the cut off point from which the article started.

Andy Cole, Ruud Van Nistelrooy (who many will argue was United’s best goal scorer since Denis Law) and Ole Gunnar Solskjaer who scored the dramatic winning goal in the 1999Champions League final all have case as to why they should be on the list too.

Every person on the list deserves their place, with each playing a part in catapulting Manchester United to atmospheric levels. Each player brings something unique to the team Manchester United, and thus Manchester United the club benefitted.

Yet the ultimate praise must go to Sir Alex Ferguson for seeing the potential each of these players possessed and helping them to realise this under him. He has nurtured some of these players from local and national level to world superstars, a task that not just anyone is capable of doing.

Thursday, November 12, 2009

Episode Supernatural season 5 paling best !



Paris Hilton special guest jadi hantu !

Akhirnya ... aku mengarang semula

Agak nya dah lama aku tak mengarang blog aku ni . Kekadang teringin tetapi sekejap aja menaip aku rasa jenuh , mungkin mood aku sepanjang Oktober dan November ni tak menentu , tak pulak banyak buat keja  ... Agaknya Man United kalah kepada seteru2 utamanya lah kot .

Sekarang aku ada hobi baru , muat turun TV series .. rasanya tak lama lagi penuh lah Pc aku ni dengan ceta TV yang terkini , hampir tiap hari aku muat turun benda ni maklumlah FREE ... jangan di buang duit ke CD cetak rompak , download saja ... Antara yang aku sempat download Leverage , Supernatural , Hustle dan Fringe , so kalau mana2 yang pernah menonton ceta2 tu tahulah selera@genre mana yang menjadi minat aku , Sorry , aku tak layan telenovela Filipina , Indonesia apatah lagi Amerika Latin !

Jadi malam ni pukul 10 semifinal ke 2 AJL , congakan aku last week ada yang betul ada yang tidak ... jadi sama2 lah kita lihat sapa yang maraaaaa ...

Saturday, October 31, 2009

Apa la dipikir boy ku ni ?


Masa ni kami tgh lepak 2 sambil tunggu order kat KFC . Anak aku ni dah terer kalau part menunya . Mesti chickymeal .. Mesti happy kalau dapat pekena . Yang penting kalau dia gembira aku pun happy sekali .

Friday, October 30, 2009

Tuesday, October 6, 2009

Jose " Laser mouth " Mourinho famous quotes


         

10) On Sir Alex Ferguson (February 2004)
"I understand why [Ferguson] is a bit emotional. He has some top players in the world and they should be doing a lot better than that. You would be sad if your team gets as clearly dominated by opponents who have been built on 10% of the budget."
9) On Champions League defeat to Liverpool (March 2005)
"It was a goal from the moon. The linesman scored the goal. The best team lost. After they scored only one team played, the other one just defended for the whole game."
8) On Arsene Wenger (October 2005)
"I think he is one of these people who is a voyeur. He likes to watch other people. There are some guys who, when they are at home, have a big telescope to see what happens in other families. He speaks, speaks, speaks about Chelsea. They need to work and try to improve. I don't know if he wants my job, I don't know. He loves Chelsea."
7) On Arsenal 5-4 Tottenham (November 2004)
"That was not a football score, it was a hockey score...in training I often play matches of three against three and when the score reaches 5-4 I send the players back to the dressing room, because they are not defending properly."
6) On Rafa Benitez and Chelsea's FA Cup semi-final defeat to Liverpool (April 2006)
"Did the best team win? I don't think so. In the Premiership Liverpool have no chance. In the Premiership the distance between the teams is 45 points over two seasons. Liverpool are not a big team. To have not won the league for almost 15 years is not good enough."
5) On a 57-year-old Claudio Ranieri (August 2008)
"I am very demanding of myself and I have to win to be sure of things. This is why I have won so many trophies in my career. Ranieri on the other hand has the mentality of someone who doesn't need to win. He is almost 70 years old. He has won a Supercup and another small trophy and he is too old to change his mentality. He's old and he hasn't won anything."
4) Mourinho on Catania and sporting director Pietro Lo Monaco (September 2008)
"We could have won that game 5-1 easily. In fact, I could have played in goal for Inter and we still would have won."
3) On Frank Rijkaard (February 2005)
"My history as a manager cannot be compared with Frank Rijkaard’s history. He has zero trophies and I have a lot of them."
2) Mourinho on Catania and sporting director Pietro Lo Monaco (September 2008)
"Lo Monaco? I don’t know him. I know of Tibetan monks [Monaco means 'monk' in Italian], I know Bayern Munich [Bayern Monaco in Italian], I know the Monaco Grand Prix... I don’t know any others. If this guy wants to earn free publicity by talking about me, he'd better pay me. Adidas feature me in their adverts, but they pay me a lot of money to do that. I don't get paid to help this Lo Monaco get in the papers."



1) Mourinho on Mourinho (June 2004)
We have top players and, sorry if I'm arrogant, we have a top manager. I'm not a defender of old or new football managers. I believe in good ones and bad ones, those that achieve success and those that don't. Please don't call me arrogant, but I'm European champion and I think I'm a special one."

Satu catatan di pagi yang gelap .

Gempakkan tajuk posting aku , macam lagu band HUJAN .
           Menjelang hari-hari selepas Aidilfitri mood aku nak mengarang blog agak kurang , fikiran masih dibayangi dengan kari rendang , ketupat dan kuah satay kot . Banyak masa aku buang dengan melayan web sosial ku Facebook , mencari kawan2 sudah lama tidak bersua , bersok-sek (gossip hehehe) mengenai apa saja .... dah tiba masa buat dosa balik kan hahahaha .
          Topik utama tentunya berkenaan Raya , Bolasepak , modifikasi kereta dan untuk rakan2 yang berasal dari Mukah tentunya jalan raya utama ke Mukah yang tak pernah siap-siap pembinaan nya hinggakan jalan raya yang elok berubah menjadi teruk . Even aku sendiri driving kereta pun boleh sakit pinggang , bayangkan betapa teruk nya situasi jalan tersebut . OK figurenya begini , panjang jalan 52km , aku kena drive dalam 40km/ph dan tempoh perjalanan yang aku kena tempuhi adalah 2 jam setengah . Perkiraan aku kalau jalan elok tempoh untuk 52km itu hanya memakan masa 40 minit , bayangkan perbezaan masa tersebut . Bukan nak menentang pembangunan cuma kesal benda ini dah berlarutan selama bertahun-tahun , dah terlalu lama untuk rakyat tengah Sarawak yang lali dengan pelbagai alasan yang diberikan .
             So apa lagi nak aku karang ? , fikiran aku blur balik , nak cerita pasl isu BENDERA tak sedap pulak , takut roumours menjadi , nak cerita pasal tsunami lagilah tak afdal .. Tunggulah aku lepak tempat makan baru namanya LEMIDIN , sebelah kedai Kenn ( Pames di Piasau bah ) aku akan review makanan nya , kalau taukey kasi free aku akan cakap sedap , kalau taukey overcharge , siap lah kau hahahaha .

Sunday, October 4, 2009

Gambar merapu @ tak ada kerja time Raya 2009




Gambar adik ipar ku sebelum nak pegi sembahyang , yang sebenarnya aku fokus kereta baru bapak mentuaku , hahahhaa . Entah apa-apa lah .
 

 
Satu benda unik yang aku jumpa masa menziarah kubur di kampung Igan .. Kubur yang didekorasikan macam batang kayu . Aku rasa Allahyarham meninggal dunia kerana kemalangan di tempat kerja , industri pembalakan .
 

Ini gambar rumah ku di Miri yang dipenuhi cahaya , kerana kamera hp ku di tahap yang super lawya ( not very good) , gambar pun jadi tak cantik .. biar ajalah kan .
 

Sekali lagi kamera ku menghampakan , Ini generasi baru yang suka main api . Tetapi yang mengajarnya ialah aku sendiri hahahaa ... tapi bermain bunga api itu biarlah berpada-padakan , sebab kalau raya takdak bunga api mana syok bro .

Thursday, October 1, 2009

Ini baru super sale !





Aku baru balik menziarahi mendiang datuk kepada isteriku yang meninggal dunia , tiada doa yang sesuai hendak ku ucapkan sebab berlainan agama cuma hanya mampu berharap perjalanan roh mendiang ke destinasi selepas mati tidak mengalami sebarang onak dan gelora (ini menurut kepercayaan Iban , bahawa ada kehidupan selepas mati) .
Tapi apa yang aku nak ceta kan kat sini tentang satu benda yang aku jumpa semasa di Simpang Niah , satu tempat yang kiranya tempat RNR , Rest n Relax . So tempat ini mcm biasanya akan dipenuhi oleh gerai-gerai cina , dan satu stall menarik perhatian aku the most .
So berdasar kan gambar diatas , biar aku translate ikut yang aku paham .
  1. Term of payment : cash tetapi ikut berapa kita nak bayar , kalau 20 sen ada kat poket pun kita boleh guna untuk kita makan sebanyak mana , asalkan ikhlas nak bayar .
  2. Off course kena makan kat sana , jangan pikir2 nak tapau Ok
  3. Kali ni kalau tapau kena lah charge , takdak timbul soal ikhlas atau tak ikhlas .
  4. Yang heran makan boleh tak berkira , sup pulak kena charge 50 sen
  5. Dan kalau kita berumur 65 tahun ke atas boleh makan free (percuma chinese tea)kalau aku bawa nenek aku yang 70 tahun , dia tak nak makan tapi pass nasik tu kat aku , kena bayar ke tak ?
So amacam , mestinya aku tak pergi sebab aku islam . Aku tak tahu konsep apa yang dia ni pakai untuk dapat untung , sepanjang-panjang jalan aku perah otak nak pahamkan cara mamat ni berniaga , mungkin dia langsung tak kisah pasal untung rugi .. jadi kalau pengusaha melayu nak buat macam ini pun aku sokong , sekali sekala amal jariahhhhhhh

Sunday, September 27, 2009

Baru ko tauk !

tengok sapa lebih tinggi .

Malam raya pertama aku tak kisah pasal celebration sangat tetapi aku lebih ghairah dengan manchester derby , YES M.U menang hahahahaa , City megah sangat lah sebab diorang dah belasah Arsenal , tapi itu team budak beb . M.U is the world champion .. Memang World . Yang paling best supporter M.U memang kelakar , setia dan berjaya menepis semua kempen mem"biru"kan daerah Manchester .. Tak percaya tengok apa diorang dah buat , aku respek lah ..

Biar bergelap satu komplek ,
M.U punya pasal takpa

Stretford End punya supporter memang best , Golden dream aku nak lepak dekat belakang gol ni dengan 25,000 supporter hard core M.U .


Mocking ni paling best ,
siap ada tunjuk achievement lagi .

Jangan makan hati City , memang padan muka you all !!!!

Wednesday, September 16, 2009

Dam dim dum bunyi mercun !


KEPADA RAKAN-RAKAN YANG MENYAMBUT LEBARAN


SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
semoga kita menerima rahmat dan kemaafan di hari yang mulia ini .



Sunday, September 13, 2009

Simplenya The Adams




The Adams , karya mereka berjudul Konservatif ini simple dan aku suka layan lagu ini , selain lagu band Pesawat " Mirage " lagu ini menjadi siulan ku ketika menaip dan driving keta , Lagu yang liriknya simple (berceritakan tentang mamat ni lepak2 kat verandah rumah aweknya) , boleh anda dengar dalam soundtrack Janji Joni , lakonan Nic Saputra ( His best performance in film after AADC and Gia)

Siang kusaksikan engkau terduduk sendiri
Dengan kostummu yang berkilau
Dan angin sedang kencang – kencang
Berhembus Di Jakarta

Dan aku kan berada di teras rumahmu
Saat air engkau suguhkan

Dan kita bicara tentang apa saja

Siang lambat laun telah menjadi malam

Dan kini telah gelas ketiga

Jam sembilan malam aku pulang

*konservatif - The ADAMS


Jom mari-mari pilih lagu wooi ! Jom layan lagu raya



Dari Jauh Kupohon Maaf

Dalam dingin subuh hatiku terusik

Kenang nasib diri di rantauan

Bergema takbir raya menitis air mata

Terbayang suasana permai desa

Rindu hati ini inginku kembali

Pada ayah bonda dan saudara

Tetapi aku harus mencari rezeki

Membela nasib kita bersama

Korus

Hanya ku sampaikan doa dan kiriman tulus ikhlas

Dari jauh kupohonkan ampun maaf

Jangan sedih pagi ini tak dapat kita bersama

Meraikan aidil fitri yang mulia

Restu ayah bonda kuharap selalu

Hingga aku pulang kepadamu

Restu ayah bonda kuharap selalu

Demi anakmu yang kini jauh

Pernah dengar iklan dalam Radio Muzik pasal jom pilih-pilih lagu , lagu ini ada lagu itu ada ... sekarang aku nak khabarkan lagu yang paling best sial time raya , lagu kat atas nih.Lagu faveret aku time jauh dari family dulu , boleh menitis air mata wehhh , pedih beb , walaupun hanya sekali tak beraya ngan family masa bujang dulu , jiwa macho jadi gundah bila radio main lagu ni .. sialan , boleh tangkap feeling , bisa buat aku termenung seorang di kaki tangga hahahaha . Tapi pengalaman itu pengajaran , sekarang aku rasa aku lebih menghargai nikmatnya bersama keluarga , ibu bapa , isteri , adik beradik , anak dan handai taulan ... Selamat Hari Raya Aidilfitri ..

Wednesday, September 9, 2009

Faveret ku : Doc Marten




Maaf kalau aku ini bias , Tapi kalau ada orang kata Doc Marten kasut yang tidak berbaloi harga membelinya aku boleh kata pada orang itu ' SHUT YOUR FUCKING MOUTH UP ! ' . DM adalah satu-satunya kasut yang ada dalam koleksi aku yang paling tahan , puas memakai dan berbaloi dengan harganya . Walaupun aku hilang RM380.00 hanya untuk DM low-cut 4 lubang Army Soles ni di Pertama Kompleks KL aku cukup puas hati ... tempoh khidmat nya dengan aku lebih lama daripada tempoh aku bekerja dengan 4 kompeni , dan untuk beberapa tahun itu aku memakainya hari-hari hinggakn minit dan saat ini . Dan hingga hari ini aku pernah ada 3 Doc Mart , 10 Lubang , 4 Lubang (sekarang aku pakai) dan sebijik special edition yang aku trade in dengan kasut K-swiss (rare) .

Still got the Blues




Semalam abis jer aku layan The Departed dalam kol 7 , aku terus on Astro kat rumah , kira kira 15 minit layan berita TV9 yang rata-rata ceta pasal imbuhan untuk kakitangan sokongan kerajaan aku pun tukar channel movie . Mulanya aku tak tertarik dengan satu movie ni , The Blues Brothers . Tetapi jangan heran sebab aku nak terus tengok movie ni sebab dress up dua mamat ni yang smart giler , pakai sut hitam complete sekali dengan spek retro style sekali dengan topi ala Justin Timberlake selalu pakai tu . Mulanya aku pikir diorang ni pengikut ajaran Jewish yang hardcore tetapi anggapan aku mula salah , rupa nya diorang adalah pejuang Blues yang sejati .. Terus terang aku katakan , aku baru tau yang begitu lah rupanya fesyen Blues , aku ingat serabai macam budak-budak Hippies ..

Ceta mengenai journey 2 ex convict , Jake E. Blues(John Belushi) dan Elwood E. Blues (Dan Aykroyd) mencari USD5000 untuk membayar cukai gereja tempat diorang dibesarkan memang best , ceta ni ala-ala Tenacious D , Hairspray , Dreamgirls , Sweeney Todd dan ceta Hindi di mana ada yang nyanyi2 tengah ceta .. dan penampilan nama-nama besar dalam arena Blues seperti Ray Charles dan Aretha Franklin menjadikan filem ini semakin seronok ditonton , sampai aku rasakan tempoh 2 jam menonton ceta ini macam pendek jer ... Percaya lah korang layan ceta ni , memang best ... Siap ada aksi kejar kereta , muzik dan komedi .

Sekarang John Belushi dah jadi arwah ( ada yang percaya dia kena curse filem " ATUK " -Info dari E-News) begitu juga Ray Charles dan James Brown , tetapi legasi The Blues Brothers masih wujud di US dimana mereka (original line-up) masih main di kelab-kelab Blues . Impak yang kesan nya mendalam kepada peminat sejati Blues .

Tuesday, September 8, 2009

Ilusi Infernal Affair dan The Departed .




The Departed , remake kepada filem kantonis Infernal Affair , satu movie yang akhirnya aku dapat d/l dari 2shared hari ini , adaptasi dari hasil tangan Andrew Lau ini berjaya digarap oleh Martin Scorcese dan dibintangi superstar versatil Leo di Caprio dan Matt Damon . Walaupun aku lebih menyukai garapan asal Andrew Lau tapi karya Martin Scorcese ini berjaya juga memenangi 4 anugerah besar di Academy Awards ke 79 . Cerita yang berkisar kepada dunia kepolisian dan gangster ini menarik minat aku di mana sejak awal-awal lagi kedua dua pihak dah plan nak menyimpan penyampai maklumat di dalam organisasi ini , maksud aku informer untuk polis yang menjadi pengikut kumpulan gelap dan begitu juga sebalik nya .. Di sini bakat Leo dan Matt benar-benar terserlah di samping watak Jack Nicholson begitu menonjol sebagai Bos Irish Mob , dan bagi aku setanding dengan watak Eric Tsang dalam Infernal Affair .. Namun begitu sebagai Hard Core Infernal Affair , satu kekurangan yang wujud dalam The Departed berbanding IA adalah kurangnya pendedahan bagaimana watak Costigan dan Sullivan mula-mula diserap dalm organisasi ini , tidak seperti watak Edison Chen dan Shawn Yue dalam IA2 . Tetapi at least bagi aku , menonton The Departed ini aku dapat anggap menonton rangkuman cerita IA , sebab jangan lupa IA dikeluarkan sebanyak 3 filem , jadi jangkamasa penceritaan selama lebih kurang 9 jam , jadi tak mustahil banyak isu dapat diceritakan .. Jadi malam ini aku akan spend satu jam lebih untuk menonton sebab takdak ceta TV yang best , sediakan mee maggi ngan Milo ais dan macam kata Wahed kita layannnn ....

Monday, September 7, 2009

Best woooo !



Ini siri yang aku minat masa kecik dulu , Space Cop Gaban !

Darth Federer !

Selain watak Kesatria baja hitam dan darth vader ada satu lagi kesatria zaman moden yang aku minat , Roger Federer . Atlit tenis terhebat zaman sekarang dengan 14 kejuaraan Grand Slam dan sekarang tengah berentap untuk menambah koleksinya dalam Terbuka US yang berlangsung minggu ini . Federer satu watak " Mat Kool " yang sukar nak dibaca emosinya bila on game , susah nak tahu mamat ni stress ke , tgh over konpiden ke , atau tengah mood happy . Stroke Federer ni pun susah nak diduga sebab macam kacang jer dia alih bola ke target yang dia nak , pendek kata fabulous lah .

Kenapa aku gelar dia Kesatria Baja Hitam ? sebab di Terbuka US 2007 Federer telah buat kejutan di mana dia telah menukar pandangan orang terhadap tennis , Federer telah pakai semua hitam . Best sekali , dan tahun ni dia pakai hitam lagi , ada stripe merah kecik lah . Kali ni betul-betul macam kaler Darth Vader hahahaha ..

So aku harap tahun ni Federer pun terus cemerlang , Katanya sendiri tahun ini memang tak dapat dilupakan , antaranya sebab pecah rekod Pete " Pistol " Sampras 14 kejuaraan Grand Slam , dah kahwin dengan tunangnya selepas bersama 9 tahun , kembali menjadi pemain Nombor 1 dunia dan menjadi bapak kepada kembar perempuan . Jadi tak heran lah Federer nak menghabiskan tahun ini dengan gemilang .


Kerajaan jamin tiada tapisan kandungan internet , piirahhh

"PUTRAJAYA: Kerajaan akan mempertahankan akta yang menjamin tiada tapisan terhadap kandungan internet namun kebebasan bersuara bukan hak mutlak dan perlu dilaksanakan dengan bertanggungjawab, kata Datuk Seri Najib Razak, hari ini.

Perdana Menteri berkata, ia menjadi kesalahan sama ada perkara yang tidak bermoral dan bertentangan dengan undang-undang itu dipaparkan sama ada dalam talian (internet) atau sebaliknya.

Beliau berkata demikian ketika mempengerusikan mesyuarat Majlis Teknologi Maklumat Kebangsaan di Jabatan Perdana Menteri, di sini."

Komen aku simple sahaja , adalah betul kebebasan bersuara bukanlah hak mutlak , tetapi tidak bermakna kita perlu disekat untuk bersuara , dan jangan lah ada sampai wujud penggunaan kuasa untuk menghalang kebebasan bersuara kita .


Sunday, September 6, 2009

Hanya posting sempoi di pagi Isnin .

Agak lama aku tidak mengarang dalam blog aku ni , 2 - 3 hari pada last week line internet dekat area tempat aku kerja ni hampehhh , puas lah TELEKOM kena sumpah oleh budak budak ofis .. Dah lah kerja banyak yang pending dan due . Tapi sekurang-kurang nya adalah alasan yang kukuh bagi aku back-up diri aku sendiri bila bos enquiry .

So sambil2 aku menghabiskan kerja aku , baik aku create satu post yang aku masih belum ada idea tajuk yang sesuai , jadinya aku karang lah apa yang patut2 dululah ... OK sebelum apa-apa hari ini adalah hari terakhir aku dalam usia 30 tahun . Maksudnya esok adalah birthday aku hahaha , dah separuh abad umur aku , well dalam kadar jangka hayat manusia zaman sekaranglah , pendek panjang umur itu tetap tuhan yang menentukan . So dalam usia 30 ini aku dapat reviewkan diri aku ini kalau dari segi pencapaian matlamat hidup belumlah sampai kepada target asal aku , azam masih lagi terbantut kerana faktor-faktor yang tidak dapat dielakkan , antaranya RM , biasaklah kan ... Target nak kaya belom lagi nampak hasilnya hinggakan kadang-kadang aku rasa aku boleh jatuh terjelepuk kerana takdak wang , Susah lahhhh ... Aku rasa kalau EAindex yang aku join dulu masih dihalalkan kerajaan confirm aku dah senang , sebab balance duit pelaburanku masih banyak masa EAindex itu diharamkan . Bukan rezeki lah rasanya .

So dalam 2nd half of my life akan datang insyaallah aku nak menambah pendapatan aku sekarang , aku berhajat nak berumah sendiri , berharta dan menambah bilangan ahli keluargaku , bukan bermaksud nak tambah bini tapi anak , jangan silap sangka . Aku plan nak bertukar karier , mencuba nasib pada bidang yang aku benar2 expert , bukan seperti kerja aku sekarang , dan aku akui yang sekarang aku hanya kerja untuk makan gaji , bukan berdasarkan minat , puas aku mencoba untuk merasa excited ketika bekerja tetapi gagal , maka aku tau hakikatnya aku tak suka langsung kerja ini .. serius .

Sedar tak sedar aku dah tulis banyak , bercerita pasal hidup memang takda hujung nya , bercerita pasal pengalaman memang takdak noktahnya dan bercerita pasal hitam putih hidup untuk mencari titik habis memang tidak pernah wujud dalam kamus hidup aku . Segalanya menjadi kenangan aku , suka duka kehidupan 30 tahun yang lalu .. Assalamualaikum .

Thursday, September 3, 2009

What if the transfer done ?

10) Michael Laudrup (Juventus to Liverpool)
What Happened:
Arguably the finest export to come out of Denmark - Carlsberg aside - the Dane looked set for a switch to Anfield at the start of the 1980s having caused a stir in his homeland with KB. But the deal collapsed when Laudrup refused to commit to the Merseysiders for more than three years. Soon after he joined Juventus for $1m - a then Danish transfer record.

9) Matt Le Tissier (Southampton to Tottenham)
What Happened:
Le Tissier spent his entire career with the Saints, but it could have been an entirely different story. Tottenham made a move for his services ahead of the 1989-90 season, but Le Tiss pulled out of the deal at the very last minute - with his fiancee not keen on a move to London!

8) Roy Keane (Nottingham Forest to Blackburn)
What happened:
Keano upset many people in his heyday, none more so than Blackburn boss Kenny Dalglish, who believed he had completed a deal to sign the Forest midfielder in the summer of 1993. Rumour has it that Dalglish tried to force the move through late on a Friday afternoon, but was made to wait until Monday to complete the paperwork. By then, though, Sir Alex Ferguson had been on the blower to his future United skipper and had managed to prize him away from Rovers' grasp.

7) Cristiano Ronaldo (Sporting Lisbon to Arsenal)
What happened:
Arsene Wenger almost stole a march on Fergie in the quest to sign the youngster who would go on to become the world's costliest player. The Arsenal boss recalls: "I had Ronaldo at the training ground. I showed him around and I gave him a shirt. It had his name on the back. I wanted him to be here." However, Ronaldo instead jumped at the chance to join fellow compatriot Carlos Quieroz at Old Trafford - and the rest is history.

6) Paul Gascoigne (Newcastle to Manchester United)
What Happened:
Gazza attracted interest from both United and Spurs after being named the PFA Young Player of the Year following his performances in the 1987-88 season. Despite favouring a move to Liverpool, no bid arrived from the Merseysiders, leaving Fergie and Terry Venables to compete for his signature. Gascoigne initially agreed on a move to Old Trafford, but at the 11th hour he went back on his word and joined Tottenham for £2.3m - a then British transfer record.

5) Kenny Dalglish (Trialist)
What happened:
Having been invited down to West Ham for a trial, Hammers boss Ron Greenwood decided against signing the young starlet because he was deemed too lightweight. The Irons' loss was Celtic's gain. Dalglish flourished in his home city before a move to Liverpool, where he is now widely regarded as the best player in the club's history.

4) Zinadine Zidane (Bordeaux to Blackburn)
What happened:
"Why do you want to sign Zidane when we have Tim Sherwood?" That was the 'expert' view of chairman Jack Walker, who decided against bankrolling a move for Zizou. Kenny Dalglish had agreed a deal in principle to sign the Frenchman, along with compatriot Christophe Dugarry. But much to his amazement, the board refused to sanction his request. Sherwood proved to be a popular figure at Ewood Park, but he was no match for Zidane who went on to become a World Cup winner and World Player of the Year in 1998.

3) Alan Shearer (Newcastle United to Manchester United)
What happened:
Shearer famously turned down Fergie - twice! The United boss was keen on pairing Big Al alongside Eric Cantona, but saw his dream partnership slip between his fingers. Having initially failed to prize him away from Southampton - when Shearer joined Blackburn instead - Sir Alex returned with a second bid for the Geordie favourite following Euro '96 - a tournament which saw the England No.9 collect the Golden Boot after a five-goal haul. Shearer's head would not be turned though, and he chose instead to join his hometown club of Newcastle.

2) Eric Cantona (Nimes to Sheffield Wednesday)
What happened:
After throwing a bit of a hissy-fit, the striker announced his retirement from the game in 1991. While he angered many in France, Cantona was attracting much attention on British soil. Trevor Francis invited the mercurial forward to Sheffield - an invitation he willingly accepted. When asked to stay on for a second week on trial, however, Cantona refused. Unlike Francis, Leeds boss Howard Wilkinson needed no convincing, and snapped him up on a permanent deal.

1) Diego Maradona (Argentinos Juniors to Sheffield United)
What happened:
Wednesday manager Harry Haslam had struck a deal to sign Maradona for an estimated £600,000, but after being told there were no funds to complete the deal, he turned to Alex Sabella as his replacement.

If all the transfer done , Diego might not be the best footballer ever and Zidane might not be one of the most expensive !

Wednesday, September 2, 2009

SBY ?

Kecoh pasal Jalur Gemilang kena bakar di Indonesia dalam Berita Tv semalam , hampir semua channel sibuk sibuk buat liputan , aku pun kena tengok sekali , cerita pasal Malaysia ni aku agak sedikit concern lah ... Tapi yang best ialah bila Datuk seri Najib komen pasal benda ini beliau asyik menyebut istilah SBY , Aku jadi heran , apakebenda SBY nih ? pikir punya pikir akhirnya baru aku paham yang SBY ni ialah short form kepada Suesilo Bambang Yudiyono , presiden Republik Indonesia . Aku ingat diorang ni memang rapat sangat sampai gelaran sebegini boleh terlepas dalam press conference . Di mana rasa hormat pemimpin kita , lebih lagi bila Datuk Seri Rais yatim pun menggunakan Short form atau nama panggilan yang sama terhadap Presiden Indonesia ini sendiri . Boleh didengar dalam berita TV dan radio lagi komen beliau . Mungkin jugak sebab hilangnya hormat pihak Indonesia terhadap Jalur Gemilang menyebabkan faktor ini boleh jadi dan PMsendiri pun tidak gemar short form digunakan atas namanya , terbukti setelah Gedung Kartun tidak diluluskan setelah menyiarkan kartun karikatur Datuk Nazak , semua orang tahu singkatan kepada Najib Razak , namun itu hanya tuhan yang tahu , kita hanya bergurau ... wallahualam .

Oasis , Bukan sekadar band tepi tembok !



Aku membesar mendengar lagu hasil tangan Liam dan Noel Gallagher ni , So bila dalam beberapa hari lepas ada pengumuman Noel quit Oasis aku kecewa sebab legasi Oasis ini tidak menjadi tanpa Noel , Bukan sekali pertelingkahan 2 beradik ni menyebabkan Oasis hampir berkubur , puncanya asyik kepada si Liam yang agak liar , biasak lah ROCKSTAR ! Hidupnya dipenuhi kontroversi dan masalah disiplin sampai abangnya selalu bengang , aku rasa Noel dah banyak cover si Liam ni , tapi biasaklah adik , selalu kurang ajar sikit . But at least aku respek single mereka selain Dont look back in anger , banyak lagi yang best-best macam Dont go away , Stand by me , Wonderwall , Champagne Supernova , Stop crying your heart out etc ...Thanks to Wiki aku dapat senaraikan album2 Oasis yang best , rare dan collectible item nih .

Tahun
Album


















1994 Definitely Maybe
  • Released: 30 August 1994


















1995 (What's the Story) Morning Glory?
  • Released: 2 October 1995


















1997 Be Here Now
  • Released: 21 August 1997


















2000 Standing on the Shoulder of Giants
  • Released: 28 February 2000


















2002 Heathen Chemistry
  • Released: 1 July 2002


















2005 Don't Believe the Truth
  • Released: 30 May 2005


















2008 Dig Out Your Soul
  • Released: 6 October 2008