Wednesday, August 18, 2010

Helah by Indiemice



Lirik:

Setelah ku sedari
Betapa sukar diri ini
Untuk memiliki
Hidup yang abadi
Beratnya bahu ini
Memikul beban yang hadir
Segala yang getir
Akan ku hadapi

Jangan fikir yang mudah
Nasib malang akan menimpa
Jika kau tidak bersedia
Musnahlah dan sia-sia

Segala kisah yang kau simpan
Untuk miliki segala yang ada
Mengertilah dan fikirlah
Supaya helah takkan mengena

Tuesday, August 10, 2010

Friday, August 6, 2010

Part time jadi Website tester

FINALLY... This is the business you have waited for so long:
It is completely free, you earn through EVERYBODY who registers after you, even if you do not sponsor people; you must not sell or buy anything. Guaranteed!
The faster you register, the more can be your potential income, even if you do nothing else than register for free...
How does it work? - It's simple!
A market research company from the USA is searching for internet users all over the world, who get paid for testing websites and giving a short opinion. You also can earn up to 1,000 US$ per month working 1 to 10 hours weekly.
Even if the job as a website tester is not for you, you can earn two passive incomes month after month:
1. Team Provision for all the members that you have sponsored directly or indirectly.
2. Group Provision for all members which have registered in the system after your own registration!
So be fast, this is crucial, while you read these lines, new members register all over the world. There is absolutely no commitment involved with your registration and your data will NEVER be exposed to third parties!
By the way, did we mention that participation will ALWAYS be free of charge?

(Kata orang kalau tak dicuba manakan tahu , Lagipun penyertaan pun free kan )
Dah 4 bulan aku tak update blog , rasanya mcm tak nak teruskan lagi atau nak close aja acc ni . Aku sendat dengan pelbagai benda luaran yang buat aku rasa tak da mood nak mengarang , banyak masa aku buang untuk melawat Facebook serta baca paper online , lepas tu aku lebih rela nak biarkan mata aku lelap . Maybe untuk release sekejap minda  . Tidur saja dapat buat aku melupakan segala hal-hal duniawi buat sementara . Aku sekarang sedang sibuk belek paper bahagian Vacancy , manalah tahu ada kerja yang lebih sesuai @ ataupun dapat offer gaji lebih sikit , boleh juga aku cuba .. Dengan masa ini Petrol dan Gula pun dah naik harga aku rasa aku patut venture sesuatu yang diluar comfort zone aku untuk dapat income lebih , kalau lah kerja jual mapiau ( result 4d ) itu suatu yang halal , itu pun mungkin dalam planning aku untuk" WHAT SHUD I DO " list hehehe ,
Memandangkan minggu hadapan dah start Bulan Ramadhan , aku ucapkan Selamat Berpuasa dan Menyambut Hari Raya .. Sebab aku sendiri pun tak tahu bila kan nak update blog ni lagi .. Tahun depan kot ;) . Wassalam