Monday, September 20, 2010

Bila Scott Red dah menulis , penyokong Liverpool makan hati

Malas sekali si Berbatov ni nak main

Aku terhibur bila membaca artikel Scott Red - blogger Republik of Mancunia bila menulis blognya  What A Lazy Bleep . Konon-konon macam tidak saja Dimi Berbatov beraksi dan jaring kan gol bila menentang Liverpool semalam . Ingat kan Mat Salleh tak pandai perli orang , rupanya boleh tahan juga ayatnya hehehehe . Game yang best untuk aku , supporter M.U dan  untuk geng Liverpool janganlah makan hati yerrr ..


Hari Raya Aidilfitri aftermath

Alhamdulillah , Hari Raya Aidilfiri berlalu tanpa disedari .. Gembira dapat bersua dengan rakan taulan , yang jauh datang , kita bermaaf-maafan . Raya tahun ini aku sambut dengan sederhana , biar Aqeem saja yang gembira dengan barang baru .. Maklum lah tengah bulan dan Company aku ni ada kira tak paham bahasa sikit bila part ada celebration day , buat derrkkk bila nak mintak duit raya . Tak jadi hal , aku pun ada cara lain nak cover belanja raya boss ... Then dengan selamba aku tak jemput diorang walaupun sibuk-sibuk diorang tanya aku ada buat rumah terbuka .
 
Hari Raya kedua aku dah balik kampung isteri , Sungguh pun tidak puas beraya bersama ibu bapa , namun mentua  pun patut dijengah .. Alhamdulillah perjalanan yang sukar , Jalan Mukah macam sial ( sakit pinggang aku ) dapat jua aku sampai Igan , Sanak saudara isteri datang bertandang , walau pun kadang-kadang apa benda yang dibualkan aku tak paham aku buat selamba jerr .. Banyak masa aku buang main game Xbox , kena lagi dengan TV HD , pergghhh ... steady beb . Walaupun asyik kalah main Winning Eleven , at least terubat juga rindu dengan EPL . Dah lah malam Sabtu tu aku dapat khabar M.U hanya seri ngan Everton lepas leading 2 gol ...

Aku hanya 3 hari di Igan , sebab cuti takdak , habis diguna tanpa disedari (aku rasa sesuai la , sebab emergency leave pun diorang potong dari annual leave, sial kan) , yang aku agak kesal sebab aku tidak dapat balik Marudi seperti Raya tahun yang sudah-sudah , sedangkan Marudi itulah kampung halaman ...Aku terfikir , sebab nenek masih hidup , kenapa aku tak melawat ? , kenapa ? takdak masa ? takdak cuti ? sengaja tak nak balik ? atau nak tunggu berita keluarga keluar dalam radio baru nak balik , entah lah .. rasanya tanggungjawab aku sebagai cucu belum sempurna , minta maaf Nek . Kamek Sayang Kitak .

Wednesday, September 8, 2010

Jeffster - couple TV kegemaran aku

Siapa watak yang paling menyampah dalam Chuck ? , mamat 2 ekor ni lah Jeff dan Lester ( Konon2 mengaku Jews tapi sebenar nya asal dari India ) . Tapi diorang inilah yang paling best , HAVOC dan sempena season 4 Chuck diorang diberi special webisode .. Have fun .

Tuesday, September 7, 2010

8 September - Harijadi aku .


Hari ini hari jadi aku , walau pun aku rasa aku tak sesuai lagi nak tiup kek , tapi keinginan itu tetap ada hehehe .. Tapi baik nya aku simpan saja hajat itu dalam hati . Biarlah aku mewakilkan Aqeem untuk tiup candle . Bila dihitung nanti maka akan adalah 32 batang candle , ishh dah masuk kategori dewasa matang dah aku ni . bukan lagi remaja , belia etc etc ..

 Aku harap impian yang belum kesampaian selama ini akan termakbul dalam usia 32 ini , insyaallah . Semoga Allah terusmemberi rezeki dan tubuh yang sihat , keluargaku selamat dari sebarang bencana . Amin ya rabbil alamin .

Sunday, September 5, 2010

Satu Hari di Hari Raya - M Nasir


Kita pernah bergembira di Hari Raya , Kita juga pernah berduka di hari yang mulia ini .. kadang2 hidup di perantauan membuat kita terkenang ayah bonda .. selagi mampu hulurkan lah tangan , pohon kemaafan dan berikan kemaafan atas kesilapan dengan ikhlas , di samping kita beribadat kepada tuhan , rapat2 kanlah silaturrahim dengan handai dan taulan kerana di akhir zaman ini semuanya semakin menjauh ...





Aku dan keluarga mohon kemaafan atas segala kesilapan , dan ikhlas kami berikan kemaafan kepada semua dari hati yang tulus . Semoga kita sama-sama akan dapat keberkatan Allah SWT . AMIN YA RABBIL ALAMIN .

Salam Aidilfitri pada sahabat .



Tak selamanya mata memandang dengan ramah, hati menilai dengan jernih, dan mulut bicara dengan santun. Menjelang hari raya kuucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI, MOHON MAAF ZAHIR DAN BATIN.

Wednesday, August 18, 2010

Helah by Indiemice



Lirik:

Setelah ku sedari
Betapa sukar diri ini
Untuk memiliki
Hidup yang abadi
Beratnya bahu ini
Memikul beban yang hadir
Segala yang getir
Akan ku hadapi

Jangan fikir yang mudah
Nasib malang akan menimpa
Jika kau tidak bersedia
Musnahlah dan sia-sia

Segala kisah yang kau simpan
Untuk miliki segala yang ada
Mengertilah dan fikirlah
Supaya helah takkan mengena

Tuesday, August 10, 2010

Friday, August 6, 2010

Part time jadi Website tester

FINALLY... This is the business you have waited for so long:
It is completely free, you earn through EVERYBODY who registers after you, even if you do not sponsor people; you must not sell or buy anything. Guaranteed!
The faster you register, the more can be your potential income, even if you do nothing else than register for free...
How does it work? - It's simple!
A market research company from the USA is searching for internet users all over the world, who get paid for testing websites and giving a short opinion. You also can earn up to 1,000 US$ per month working 1 to 10 hours weekly.
Even if the job as a website tester is not for you, you can earn two passive incomes month after month:
1. Team Provision for all the members that you have sponsored directly or indirectly.
2. Group Provision for all members which have registered in the system after your own registration!
So be fast, this is crucial, while you read these lines, new members register all over the world. There is absolutely no commitment involved with your registration and your data will NEVER be exposed to third parties!
By the way, did we mention that participation will ALWAYS be free of charge?

(Kata orang kalau tak dicuba manakan tahu , Lagipun penyertaan pun free kan )
Dah 4 bulan aku tak update blog , rasanya mcm tak nak teruskan lagi atau nak close aja acc ni . Aku sendat dengan pelbagai benda luaran yang buat aku rasa tak da mood nak mengarang , banyak masa aku buang untuk melawat Facebook serta baca paper online , lepas tu aku lebih rela nak biarkan mata aku lelap . Maybe untuk release sekejap minda  . Tidur saja dapat buat aku melupakan segala hal-hal duniawi buat sementara . Aku sekarang sedang sibuk belek paper bahagian Vacancy , manalah tahu ada kerja yang lebih sesuai @ ataupun dapat offer gaji lebih sikit , boleh juga aku cuba .. Dengan masa ini Petrol dan Gula pun dah naik harga aku rasa aku patut venture sesuatu yang diluar comfort zone aku untuk dapat income lebih , kalau lah kerja jual mapiau ( result 4d ) itu suatu yang halal , itu pun mungkin dalam planning aku untuk" WHAT SHUD I DO " list hehehe ,
Memandangkan minggu hadapan dah start Bulan Ramadhan , aku ucapkan Selamat Berpuasa dan Menyambut Hari Raya .. Sebab aku sendiri pun tak tahu bila kan nak update blog ni lagi .. Tahun depan kot ;) . Wassalam  

Wednesday, March 17, 2010

dah lama aku tak update , kerja makin melambak .. isu staf kurang dah naik bosan aku ngan member ku highlight kan dengan bos . langsung takdak perkembangan . 

Dah ada amaran dari bos untuk kurangkan penggunaan WEB . Ada ku kisahhh .. yang penting aku measih dapat muat turun TV series sesuka ati ku . Jangan hingga terkantoi cukup ! Masa ni aku langsung takdak idea nak update apa2 just until aku dah refresh balik maka melambak lah benda yang aku akan muatkan dalam blog ni . insyaalllah ....

Monday, February 8, 2010

Fergie 10 famous quotes

Aku pernah post kan 10 quotes terbaik Jose Mourinho , apakata kalau aku post 10 quotes Fergie yang panas . 

1. “When an Italian says it's pasta I check under the sauce to make sure. They are innovators of the smokescreen.”
2. “Pippo Inzaghi was born in an offside position.”
3. “You’re a f***in’ bottler Incey! You cannae handle the stage, can you? You are a f***kin’ bottler!” (to Paul Ince at half-time in Barcelona, 1994)
4. “At the end of this game, the European Cup will be only six feet away from you and you’ll not even able to touch it if we lose. And for many of you that will be the closest you will ever get. Don’t you dare come back in here without giving your all.” (half-time team talk, 1999 Champions League final)
5. “I can’t believe it. I can’t believe it. Football. Bloody hell.” (after the 1999 Champions League final between United and Bayern Munich)
6. “Just f**king patch him up” (to the physio after kicking a football boot at David Beckham’s eye)
7. “On you go. I’m no f***ing talking to you. He’s a f***ing great player. Yous are f***ing idiots.” (to the media’s questions about Juan Sebastian Veron)
8. “I am such a bloody talented guy. I might go into painting or something like that.” (on his plans for retirement)
9. “What the f**k are you lot playing at? That is the biggest load of sh**e I’ve ever seen. Not one of you can look me in the eye, because not one of you deserves to have a say. I can’t believe you’ve come here and decided to toss it off like that crap you’re playing out there.” (Half-time at Sheffield Wednesday, 1998.)
10. “If he was an inch taller he’d be the best centre half in Britain. His father is 6ft 2in - I’d check the milkman.” (on Gary Neville)

Thursday, January 7, 2010

2010 , agak nya ini adalah posting pertama aku tahun ni ... aku harap dapat siapkan terus , kalau tidak mesti terbengkalai then tak diteruskan . Sebenarnya tahun ini tak ada azam yang aku cuba sematkan dalam diri .

Hari ini ada berita gembira untuk aku dan warga kerja ofisku , kami telah diistiharkan mendapat kedudukan ketiga terbaik seluruh Malaysia selepas kajian oleh pihak Hyundai dijalankan kepada pelanggan-pelanggan after sales seluruh negara . Agak cemerlang untuk sebuah pusat servis kecil yang hanya ada 2 staf , seorang acting manager . Mudah-mudahan kami akan dapat terus menerus bertahandan kalau boleh lebih baik daripada ini  .

Semoga permulaan baik akan menjadi tanda tuah tahun ini . Aku sebenarnya agak lama tidak merasa senang hati dan lega , jadi tidak mengapa aku meraikan hari ini dengan senyuman . assalamualaikum ...